Borsos Miklós Művészetéért Alapítvány

Borsos Miklós Művészetéért Alapítvány
Borsos Miklós Művészetéért Alapítvány

A megalakulás óta nagyon gazdag tevékenységet fejtett ki: Borsos Miklós emlék-ünnepségek szervezése, kiállítások és tár-latok szervezése havi rendszerességgel, nemzetközi gyermekalkotótábor működtetése, találkozó a Duna TV vezetőségével, ösztöndíjak és pályázatok meghirdetése, Flóra szobor, Szent István Kard, Kossuth szobor felállítása illetve szerepvállalás ezekben, Borsos Miklós Emlékház létesítése, stb. Jelentős szerepet vállaltak a Bocskai Szövetség 1999-es, gyergyócsomafalvi díjkiosztó ünnepségének szervezésében (egyik díjazott falunk szülötte, Dr. Czirják Árpád pápai. Az Alapítvány és elnöke lelkes hozzállásának köszönhetően 1997 óta működik a Csomafalvi Értelmiségi Fórum (CSÉF).

Ez a fórum az elszármazott és itthon élő értelmiségieket gyűjti össze közös gondolkodásra és idézve a programból: „Legfőbb célként a gondok feltárását, az ehhez társuló helyismeret birtokában pedig a megoldások keresését jelöljük meg… egy egészséges jövőkép kialakítása érdekében. A községi közéleti-kulturális lap, a Gyergyócsomafalvi Délhegyalja kiadását és finanszírozását szintén az Alapítvány vállalja 1998 óta.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
Szükség van segítségre? Beszéljen velünk