Borsos Miklós Művelődési Otthon

A gyergyócsomafalvi közösségi és kulturális rendezvényeinek helyet adó létesítményt 1975. december 21-én avatták fel ünnepélyesen.

Az 1972-ben lebontott Petőfi Sándor kultúrotthon 1950-től szolgálta a közösséget.

Az új kultúrotthon névadó ünnepségére 1991-ben került sor és a csomafalvi gyökerekkel rendelkező Borsos Miklós szobrászművész nevét vette fel.

A Borsos Miklós Művelődési Otthon számos közösségi és kulturális tevékenység és esemény színhelye. A hét minden napján zajlik valamilyen műkedvelő tevékenység úgy, mint: néptánc és modern tánc próbák, kórus próbák, jazz és fúvószenekari próbák, népi hangszer oktatás stb. Szintén itt vannak megtartva a falugyűlések és a közbirtokosságok évi gyűlései.

Évente több alkalommal hivatásos színházak és táncegyüttesek előadásait tekintheti meg a közönség, de számos szórakozási lehetőséget biztosítanak a vendég műkedvelő csoportok előadásai is.

A színpad fölötti homlokrészt valamint a kultúrotthon előterét Sövér Elek gyergyóalfalvi festőművész szekkói díszítik (az előtérben levő alkotások restaurálásra szorulnak).

A kultúrotthon épületében található a házasságkötő terem valamint a  községi könyvtár is.

 

Borsos Miklós Művelődési Otthon
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
Szükség van segítségre? Beszéljen velünk