Petres Ignác Fúvószenekar és Egyesület

2000-ben a zenekar jogi hátterének biztosítására egyesületet hoztunk létre, ekkor veszi fel a zenekar is a Petres Ignác nevet, adózva az egykori kántortanító-karnagy emlékének.

A zenekar jelenlegi teljes létszáma 35-40 tag között mozog, amely létszám csak ritkán kerül össze, mivel a fiatalok többsége az elmúlt években fejezte be középiskolai tanulmányait és vagy idegenben dolgozik, vagy különböző egyetemeken tanul. Nagyobb létszámra, minőségibb fellépésekre inkább a vakációkban van lehetőségünk.

Zenénkkel próbáljuk szebbé tenni, feldíszíteni községünk ünnepeit, rendezvényeit, de részt veszünk más települések ünnepein is, fúvóstalálkozókon, határon innen és határon túl is, jó kapcsolatot ápolunk a környékbeli zenekarokkal.

Repertoárunkban magyar történelmi indulók, népdalfeldolgozások, komoly- és könnyűzenei feldolgozások, valamint szórakoztató zene szerepel, amelyet a Közbirtokosság évenkénti támogatásának köszönhetően minőségi hangszereken szólaltathatunk meg.

A Petres Ignác fúvósegyesület elnöke és a zenekar karnagya Csiki Tibor.

 Az első fúvószenekar 1941-ben alakult Csomafalván. Kisebb-nagyobb megszakításokkal azóta működik. 1995-ben volt az utolsó „újraalakulás” és a fiatal együttes mellett egy gyermekzenekar is működni kezdett. A Csiki Tibor vezette zenekar 2000 decemberében hivatalosan bejegyeztette magát. A fúvósok állandó és aktív résztvevői a Falunapok, a március 15-i ünnepségek, a korosztály találkozók rendezvényeinek. 2002-ben fúvóstalálkozó keretében ünnepelték a zenekar fennállásának 60. évfordulóját. A 24 tagú együttes célja: a helyi zenei élet táplálása, tehetséges gyerekek felkutatása és zenei pályán való elindítása.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support
Szükség van segítségre? Beszéljen velünk