Căminul cultural ”Borsos Miklós”

Așezământul care găzduiește evenimente comunitare și culturale în comuna Ciumani a fost inaugurat în mod ceremonial pe data de 21 decembrie 1975.

Căminul cultural Petőfi Sándor, care a fost demolat în anul 1972, a deservit comunitatea din anul 1950.

Ceremonia de denumire a noului cămin cultural a avut loc în anul 1991 și a fost numit după sculptorul Borsos Miklós, din rădăcini în comuna Ciumani.

Căminul Cultural Borsos Miklós este scena multor activități și evenimente social-culturale. În fiecare zi a săptămânii, există o activitate, cum ar fi: repetiții de dans popular și de dans modern, repetiții pentru cor, repetiții de jazz și fanfară, lecții de instrumente populare etc. Aici se țin și adunările comunale și ale composesoratelor.

De câteva ori pe an, publicul poate vedea spectacole ale teatrelor și grupurilor de dans profesioniste, dar spectacolele grupurilor invitate iubitoare de artă oferă, de asemenea, numeroase oportunități de divertisment.

Fațada de deasupra scenei și holul căminului cultural sunt decorate cu seccourile pictorului Sövér Elek din Joseni (lucrările din hol au nevoie de restaurare).

În clădirea căminului cultural se află și sala de cununii și biblioteca comunală.

Borsos Miklós Művelődési Otthon
Aveți nevoie de ajutor? Contactați-ne!